Branżę mięsną znamy od podszewki!

Bazując na tradycji oraz na najnowszych badaniach trendów rynkowych tworzymy rozwiązania skierowane do branży mięsnej. Nasze R&D pracuje nad projektami autorskimi, ale też tworząc receptury „szyte na miarę” pomaga klientom kreować nowe produktu oraz rozwiązywać problemy techniczne i technologiczne. Zakres prac obejmuje wszystkie rodzaje przetworów mięsnych: surowe mięsa kulinarne, wędliny wędzone, parzone lub długo dojrzewające, wyroby homogenizowane i blokowe, nowoczesne wyroby łączące mięso z warzywami. Projektujemy i produkujemy komplet środków funkcjonalnych i aromatycznych niezbędnych do ich wytworzenia. W ofercie znajdują się komponenty klasyczne, z limitowaną ilością E lub z czystą etykietą, bogate w błonnik, ze zredukowaną ilością soli, bez fosforanów lub stworzone według zamówień zgodnie ze specjalnymi wytycznymi klienta. Zespół technologów i doradców klientów pracuje w terenie, zawsze blisko klienta i jego linii produkcyjnej. Wybrane receptury po wewnętrznych testach w Centrum Aplikacyjnym Libry podlegają próbom technologicznym bezpośrednio na liniach produkcyjnych klientów.

Branżę mięsną znamy od podszewki!

Kategorie

funkcjonalne
Preparaty
funkcjonalne
Producenci wędlin i innych przetworów mięsnych korzystają z szerokiej gamy preparatów funkcjonalnych ułatwiających i przyspieszających proces produkcyjny, zwiększających wydajność, smakowitość, poprawiających jakość przechowalniczą oraz wydłużających okres przydatności do spożycia. Używane są w formie solanek nastrzykowych, zalewowych lub preparatów dodawanych do masy mięsnej w procesie kutrowania.
mieszanki przypraw
Przyprawy, posypki,
mieszanki przypraw
Preparaty i dodatki, których zadaniem jest nadanie atrakcyjnego aromatu: smaki i zapachu oraz wyjątkowego wizerunku produktom mięsnym. Mogą występować w formie jednorodnego proszku lub atrakcyjnych wizualnie grubomielonych mieszanek przypraw i ziół. Nuty smakowe i zapachowe mieszanek mogą być podkreślone lub wzmocnione dodatkiem aromatów naturalnych lub sztucznych.
Single
Single
Dodatki do produkcji pochodzenia naturalnego lub sztucznego, używane dla uzyskania określonej funkcji technologicznej. Substancje złożone – mieszanki lub pojedyncze – single umożliwiają producentom samodzielne mieszanie i tworzenie autorskich preparatów funkcjonalnych. Jeżeli posiadasz własny dział R&D oraz mieszalnię możesz skorzystać z naszej oferty i zyskać dostęp do singli w niezwykle korzystnych cenach hurtowych.

Lista produktów

  • Solanki nastrzykowe
  • solanki zalewowe
  • aromaty
  • ekstrakty
  • przyprawy
  • posypki
  • do kiełbas
  • do wyrobów homogenizowanych
  • do salami
  • do metki
  • do wędzonek
  • do boczków
  • do wędlin podrobowych
  • do wyrobów blokowych
  • do drobiu
  • do pasztetów
  • do smalcu i słoniny
  • wzmacniacze smaku
  • sosy
  • marynaty
  • karageny
  • fosforany
  • białka
  • błonniki
  • preparaty emulgujące
  • preparaty do kutrowania
  • preparaty przedłużające świeżość
  • preparaty barwiące
  • środki spożywcze
  • substancje wielofunkcyjne

Zainspiruj się

Posiadamy w naszej ofercie preparaty funkcjonalne do produkcji wyrobów mięsnych tradycyjnych oraz nowoczesnych. Nasze R&D tworzy autorskie receptury opierając się na aktualnych trendach rynkowych polskich i ogólnoświatowych.

Marynaty Grill 2023
Marynaty Grill 2023

Marynaty o nowoczesnych nutach smakowych, skomponowane do przyprawiania różnych mięs pieczonych na grillu. Inspirowane aktualnymi trendami oraz smakami narodowymi z różnych zakątków świata.

Smarowidło drobiowo-fasolowe
Smarowidło drobiowo-fasolowe
Nowoczesny produkt ciekawy w formie i smaku, łączący delikatne mięso z kurczaka z fasolą. Zawiera w sobie składniki odżywcze pochodzące z mięsa, a także białko, w które bogate są rośliny strączkowe. Bogaty w białko, niskokaloryczny. Środki funkcjonalne dodane do smarowidła poprawiają strukturę wyrobu, zapobiegają podciekom i rozwarstwianiu. Produkt idealny do pasteryzowania w słoikach.
Solanka do piersi z kurczaka
Solanka do piersi z kurczaka
Bind carto massage jest solanką do drobiu. Prosty proces technologiczny gwarantuje szybką produkcję. Solanka daje dostkonałą strukture mięsa, niskie straty w trakcie grillowania lub smażenia. Jest stabilna w trakcie zamrażania i nie wycieka po rozmrożeniu.