Bazując na tradycji oraz na najnowszych badaniach trendów rynkowych tworzymy rozwiązania skierowane do branży mięsnej.
Branżę mięsną znamy od podszewki!
Bazując na tradycji oraz na najnowszych badaniach trendów rynkowych tworzymy rozwiązania skierowane do branży mięsnej. Nasze R&D pracuje nad projektami autorskimi, ale też tworząc receptury „szyte na miarę” pomaga klientom kreować nowe produktu oraz rozwiązywać problemy techniczne i technologiczne. Zakres prac obejmuje wszystkie rodzaje przetworów mięsnych: surowe mięsa kulinarne, wędliny wędzone, parzone lub długo dojrzewające, wyroby homogenizowane i blokowe, nowoczesne wyroby łączące mięso z warzywami. Projektujemy i produkujemy komplet środków funkcjonalnych i aromatycznych niezbędnych do ich wytworzenia. W ofercie znajdują się komponenty klasyczne, z limitowaną ilością E lub z czystą etykietą, bogate w błonnik, ze zredukowaną ilością soli, bez fosforanów lub stworzone według zamówień zgodnie ze specjalnymi wytycznymi klienta. Zespół technologów i doradców klientów pracuje w terenie, zawsze blisko klienta i jego linii produkcyjnej. Wybrane receptury po wewnętrznych testach w Centrum Aplikacyjnym Libry podlegają próbom technologicznym bezpośrednio na liniach produkcyjnych klientów.

Kategorie



Lista produktów
- Solanki nastrzykowe
- solanki zalewowe
- aromaty
- ekstrakty
- przyprawy
- posypki
- do kiełbas
- do wyrobów homogenizowanych
- do salami
- do metki
- do wędzonek
- do boczków
- do wędlin podrobowych
- do wyrobów blokowych
- do drobiu
- do pasztetów
- do smalcu i słoniny
- wzmacniacze smaku
- sosy
- marynaty
- karageny
- fosforany
- białka
- błonniki
- preparaty emulgujące
- preparaty do kutrowania
- preparaty przedłużające
- świeżość
- preparaty barwiące
- środki spożywcze
- substancje wielofunkcyjne
Zainspiruj się
Posiadamy w naszej ofercie preparaty funkcjonalne do produkcji wyrobów mięsnych tradycyjnych oraz nowoczesnych. Nasze R&D tworzy autorskie receptury opierając się na aktualnych trendach rynkowych polskich i ogólnoświatowych.

Preparat barwiący do wędzonek zawierający w składzie syrop cukru palonego oraz aromat dymu wędzarniczego. Użycie Zaprawy Staropolskiej C w procesie produkcji nie obciąża etykiety deklaracjami dodatków z grupy E. Zaprawa jest stabilna mikrobiologiczne nawet po aplikacji. Różne proporcje rozcieńczania wodą umożliwiają uzyskanie różnych kolorów produktu. Możliwe użycie na ciepło lub na zimno.

