Baza | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
5839 | Mix Cebulowy | |||
Diletto 0005 | Ekstrakt Gałki Muszkatołowej | 1:4 | ||
205412 | Bruschetta | |||
212366 | Toskania | |||
5840 | Mix Czosnkowy | |||
1250 | Posypka Cebulowa | |||
1210 | Posypka Dekoracyjna | |||
1202 | Posypka Furmana | |||
0274 | Posypka Paprykowa | |||
210966 | Posypka Pastrami | |||
208635 | Posypka Pieprzowa 2×2 | |||
201858 | Posypka Rycerska | |||
1298 | Posypka Strzelecka | |||
1219 | Posypka Wiejska | |||
1227 | Posypka Wiosenna | |||
0017 | Cebula Mielona | |||
0111 | Chili Mielone Sterylizowane | |||
CRC73591 | Chili Płatki 3-4 mm | |||
0038 | Chrzan Proszek | |||
0538 | Czosnek Niedźwiedzi | |||
0048 | Czosnek Suszony Mielony | |||
0161 | Gałka Muszkatołowa Mielona | |||
0100 | Gorczyca Mielona Sterylizowana | |||
0098 | Jałowiec Mielony | |||
0055 | Kminek Mielony | |||
0018 | Kolendra Mielona | |||
205092 | Koper Igła Steryzlizowany Parowo | |||
0143 | Kurkuma Mielona | |||
MAJ22791 | Majeranek Otarty | |||
1216 | Natka Pietruszki | |||
201704 | Papryka Czerw w Proszku Natural Sweet 120/140 Asta | |||
1711 | Papryka Ostra Asta 120 | |||
1228 | Papryka Słodka | |||
GWP23591 | Pieprz Biały Mielony | |||
207164 | Pieprz Czarny Mielony L.1 | |||
0179 | Pieprz Zielony Młotkowany Ster. | |||
0094 | Pieprz Ziołowy | |||
0224 | Pomidory Suszone w Proszku | |||
5053 | Rozmaryn Cały | |||
208000 | Szczypior Rurka | |||
0096 | Ziele Angielskie Mielone | |||
209045 | Płynny Ekstrakt Papryki | wg GMP | ||
0166 | Ekstrakt Ziela Angielskiego | wg GMP | ||
Diletto 0003 | Ekstrakt Pieprzu Czarnego | 1:2 - 1:4 | ||
Diletto 0004 | Ekstrakt Pieprzu Białego | 1:3 - 1:4 | ||
0092 | Ekstrakt Papryki Ostrej Strong | wg GMP | ||
0088 | Ekstrakt Majeranku | wg GMP | ||
E1048 | Ekstrakt Liścia Laurowego | wg GMP | ||
0086 | Ekstrakt Kopru | wg GMP | ||
E1205 | Ekstrakt Kolendry | wg GMP | ||
Diletto 0006 | Ekstrakt Kminku | 1:4 | ||
E1201 | Ekstrakt Jałowca | wg GMP | ||
E1204 | Ekstrakt Imbiru | wg GMP | ||
E1203 | Ekstrakt Gałki Mielonej | wg GMP | ||
202480 | Aromat Żurawiny | 0,15-0,6 % | napoje alkoholowe, galaretki, lody, desery, wyroby mięsne | |
570.001 | Aromat Masła | do 0,37 % | napoje alkoholowe, galaretki, lody, desery, wyroby mięsne | |
206303 | Aromat Gęsi | 0,075% | pasztety, pieczenie, sosy | |
E1202 | Aromat Czosnku | wg GMP | produkty mięsne, mleczarskie, piekarnictwo, zupy, sosy, dania gotowe |
Kiełbas | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
0434 | Metka Bekonowa BG | wg GMP | aromat bekonowy, cebula | |
0628 | Metka Cebulowa BG | 10 g / 1 kg produktu gotowego | cebula, pieprz czarny, czosnek | |
5906 | Metka Łososiowa | 9-11 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, aromat mięsa dojrzewającego i dymu wędzarniczego | |
0032 | Metka Pieprzowa | 10 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, cebula, czosnek | |
208574 | Mieszanka Przyprawowa do Salami | wg GMP | czosnek i dym wędzarniczy | |
1056 | Salami | od 30-40 g / 1 kg produktu gotowego | aromat salami, pieprz, kardamon, imbir, czosnek | |
3445 | Salami Parma 45 | 12 g / 1 kg farszu | aromat salami | |
0433 | Aromat Bekonowo-Serowy | 11 g / 1 kg farszu | bekon, ser, pieprz czarny, cebula | |
1050 | Gold Frank | 5-7 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz biały , gałka muszkatołowa, aromat dymu | |
205511 | Kiełbasa Doktorska | 10 g / 1 kg farszu | pieprz biały i czarny , aromat śmietany | |
0413 | Mortadela Doktorska | 6-7 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, czosnek, kardamon | |
Diletto 0001 | Parówki Polskie | 6 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, czosnek, imbir, gałka muszkatołowa | |
0063 | Parówki Śląskie | 10-14 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kolendra | |
RU0108 | Parówki Wiedeńskie | 0,18 g / 100 l solanki | aromat dymu i szynki | |
1034 | Parówki Wileńskie | 10 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, czosnek, aromat dymu | |
Diletto 0007 | Serdelki | 6-7 g / 1 kg farszu | gałka muszkatołowa, pieprz czarny, kminek | |
1083 | Chłopska | 13 g / 1 kg produktu gotowego | czosnek, pieprz czarny, majeranek | |
1032 | Czosnkowa | 5-6 g / 1 kg produktu gotowego | czosnek, pieprz czarny | |
MS1048 | Kabanosy | 7-8 g / 1 kg produktu gotowego | czosnek, pieprz czarny, kminek | |
5896 | Kiełbasa Biała Nowa 1 | 8 g / 1 kg farszu | czosnek, pieprz czarny, majeranek | |
210416 | Kiełbasa Bieszczadzka | 15 g / 1 kg farszu | czosnek, pieprz czarny, kolendra | |
1546 | Kiełbasa Dworska | 7 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, czosnek, kolendra | |
0660 | Kiełbasa Farmerska | 7-8 g / 1 kg produktu gotowego | czosnek, pieprz czarny, ziele angielskie | |
208109 | Kiełbasa Grillowa Bawarska | 17,5 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, natka pietruszki | |
0720 | Kiełbasa Husarska | 10 g / 1 kg farszu | czosnek, pieprz czarny | |
1051 | Kiełbasa Jałowcowa | 6 g / 1 kg produktu gotowego | jałowiec, pieprz czarny | |
1026 | Kiełbasa Lisiecka | 5-6 g / 1 kg produktu gotowego | czosnek, pieprz czarny | |
0508 | Kiełbasa Śmietankowa | 5 g / 1 kg farszu | aromat śmietany, gałka muszkatołowa, pieprz biały | |
8988 | Kiełbasa Wielkanocna | 8-10 g / 1 kg produktu gotowego | majeranek, czosnek, pieprz czarny | |
208093 | Kiełbasa z Galaretką | 25 g / 1 kg farszu | cebula, pieprz czarny, aromat dymu, gałka muszkatołowa | |
MS1017-W | Kiełbasa Zwyczajna | 5-6 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, gorczyca, majeranek | |
1055-1 | Myśliwska | 10-12 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz biały, jałowiec | |
MS1028-1 | Podwawelska | 5-6 g / 1 kg produktu gotowego | czosnek, pieprz czarny | |
0516 | Przyprawa Pikantna do Kiełbas | 10 g / 1 kg farszu | pieprz zielony, pieprz czarny, chili, kolendra, papryka | |
5858 | Przyprawa Swojska | 10 g / 1 kg farszu | pieprz czarny | |
AP-9763 | Rzeszowska – New | 6 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, czosnek, kardamon | |
1543 | Super Mix | wg GMP | czosnek, pieprz czarny, imbir | |
5006 | Śląska Premium | 4-6 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, czosnek, kolendra | |
MS1052 | Wiejska | 7-8 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, cebula, czosnek | |
1017-1 | Zwyczajna Extra | 6-7 g / 1 kg produktu gotowego | czosnek, pieprz czarny, gorczyca | |
210416 | Kiełbasa Bieszczadzka | 15 g / 1 kg farszu | czosnek, pieprz czarny, kolendra | |
1546 | Kiełbasa Dworska | 7 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, czosnek, kolendra | |
5904 | Kiełbasa Pieprzowa | wg GMP | czosnek, pieprz czarny | |
1076 | Kiełbasa Szynkowa | 6 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz biały, kolendra, gałka muszkatołowa | |
1065N | Kiełbasa Zielonogórska New | 6-8 g / 1 kg farszu | czosnek, pieprz czarny | |
5061 | Krakowska Drobiowa | 7 g / 1 kg farszu | kolendra, pieprz czarny, czosnek, aromaty mięsne | |
204576 | Krakowska Podsuszana | 3 g / 1 kg farszu | kminek, kolendra | |
5691 | Szynkówka | 10 g / 1 kg produktu gotowego | aromat mięsny, pieprz czarny, pieprz biały | |
1047 | Żywiecka | 6 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, czosnek, aromat dymu | |
206174 | Aromat Kiełbasy Szynkowej | 10-13 g / 1 kg farszu | pieprz, gałka muszkatołowa, imbir |
Wędzonek | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
5081 | Aromamix Staropolski | 2-4 g / 1 kg produktu gotowego | aromaty szynki gotowanej | |
2367 | Aromamix Szynki Mazowieckiej | 5 g / 1 kg farszu | aromaty wieprzowe, aromaty szynki, lubczyk | |
2654 | Aromat Bekonowo-Boczkowy | 180 g / 100 l solanki | aromaty szynkowe, aromaty dymu | |
5656 | Aromat Dymu | 2-3 g / 1 kg produktu gotowego | aromat dymu | |
0287 | Aromat Szynki Gospodarskiej | 2-3 g / 1 kg produktu gotowego | aromat szynki, czosnek, pieprz czarny | |
9611 | Aromat Szynki Senatorskiej | 300-400 g / 100 l solanki | aromat szynki, liść laurowy | |
7250 | Aromat Szynki Wędzonej | 2,5 g / 1 kg produktu gotowego | aromaty szynki, aromat dymu | |
5689 | Aromat Szynki Wiedeńskiej | 5 g / 1 kg farszu | aromaty miesne, aromat maggi | |
1030 | Boczek Chłopski | 1800 g / 100 l solanki | mieszanka wzmacniająca smak produktów mięsnych | |
Diletto 0010 | Smak Staropolski | 1-2 g / 1 kg produktu gotowego | aromat liścia laurowego, ziela angielskiego, pieprzu czarnego | |
AP-1010 | Szynka Polska | 500 g / 100 l solanki | aromaty szynkowe, mięsne, pieprz, aromat dymu |
Wędlin podrobowych i wyrobów blokowych | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
A4221 | Aromat Dębickiej | 5 g / 1 kg produktu gotowego | aromaty mięsne i szynkowe | |
A4270 | Aromat Konserwy Tyrolskiej | 2 g / 1 kg produktu gotowego | aromaty mięsne | |
7221 | Aromat Luncheon Meat | 4 g / 1 kg produktu gotowego | aromaty mięsne i szynkowe | |
Flesz | Aromat Mięsno-Konserwowy | 4-5 g / 1 kg farszu | aromaty drobiowo-wieprzowe | |
A4265 | Aromat Szynki Konserwowej | 2-3 g / 1 kg produktu gotowego | aromaty mięsne, pieprz | |
5834 | Condiment Orginal | 2 g / 1 kg produktu gotowego | aromat mielonkowy | |
1079 | Krotoszyńska | 4-6 g / 1 kg produktu gotowego | czosnek, pieprz, aromaty mięsne | |
1060 | Mielonka Wykwintna | 4 g / 1 kg produktu gotowego | aromaty mięsne, wołowo-wieprzowe | |
210560 | Mieszanka Aromatyczna Mięsa nr 3 | 0,5-2 g / 1 kg farszu | aromaty mięsne | |
1021 | Przysmak Marynarski | 12 g / 1 kg farszu | aromat mięsny, pieprz czarny, cebula | |
5671 | Kaszanka | 6 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz, cebula, majeranek | |
0230 | Kaszanka Czosnkowa | 30 g / 1 kg farszu | pieprz, czosnek, ziele angielskie | |
205573 | Kaszanka V | 9 g / 1 kg farszu | cebula, majeranek, czosnek, pieprz czarny | |
0737 | Przyprawa do Flaków | 8 g / kg flaków | papryka słodka, pieprz czarny, majeranek, natka pietruszki | |
1069 | Salceson Ozorkowy | 6 g / 1 kg produktu gotowego | cebula, majeranek, pieprz czarny, warzywa | |
1100 | Salceson Włoski | 6-8 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, kminek, czosnek | |
1070 | Salcesonik | 10 g / 1 kg produktu gotowego | czosnek, pieprz czarny, warzywa |
Drobiu | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
1133 | Aromat Kurczaka Gotowanego BG | 3-4 g / 1 kg produktu gotowego | aromat kurczaka | |
5061 | Krakowska Drobiowa | 7 g / 1 kg farszu | aromat mięsny | |
A4217 | Mieszanka Aromatyczna Kurczaka Gotowanego | 3-4 g / 1 kg produktu gotowego | aromat kurczaka | |
0664 | Mieszanka do Kurczaka Pieczonego | wg GMP | aromat kurczaka, pieprz czarny | |
1120 | Przyprawa do Kaczki Staropolskiej | 10-15 g / 1 kg farszu | aromat kaczki, cebula | |
1544 | Turbo Chicken | 7-8 g / 1 kg farszu | aromaty drobiowe, czosnek |
Pasztetów | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
6059 | Paszteciki Mięsne | 7-9 g / 1 kg produktu gotowego | imbir, gałka muszkatołowa, kolendra | |
1039 | Pasztet Chłopski | 20 g / 1 kg farszu | cebula, pieprz biały | |
1897 | Pasztet Domowy | 4 g / 1 kg produktu gotowego | warzywa, pieprz | |
206211 | Pasztet Farmerski | 15 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, gałka muszkatołowa | |
5008 | Pasztet Mięsny | 8 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, cebula, czosnek | |
211734 | Pasztet o Smaku Grzybowym | 5-8 g / 1 kg farszu | grzyby, aromat grzybów, pieprz | |
1073 | Pasztet Wiejski | 10 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, gałka muszkatołowa, czosnek | |
5653 | Pasztet z Borowikami | 7 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, aromat grzybów | |
0257 | Pasztet z Kawałkami Borowika | 9-10 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, aromat grzybów, grzyby | |
5942 | Pasztetowa Wielkopolska | 18 g / 1 kg farszu | aromat mleka, pieprz czarny, gałka muszkatołowa | |
0255 | Pasztetowa Śmietankowa Kombi | 25 g / 1 kg farszu | cebula, imbir, aromaty mleka |
Różnych potraw | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
201773 | Chili Hot | wg GMP | chili ostre | |
0070 | Glutasol | wg GMP | glutaminian, przyprawy bulionowe | |
201063 | Mieszanka Czosnek Ziołowy | wg GMP | czosnek, cebula, zioła | |
0321 | Mieszanka Grillowa | 7-10 g / 1 kg farszu | czosnek, majeranek, pieprz | |
209328 | Mieszanka Łagodna Do Ketchupu | 1-2% lub wg GMP | kolendra, ziele angielskie, liść laurowy | |
1221 | Mieszanka pieprzowo-czosnkowa | wg GMP max. 90g / 1kg | czosnek, pieprz | |
201353 | Mieszanka Włoska Czosnkowa | do 2% w gotowym produkcie | czosnek, cebula, oregano | |
0323 | Papryka Ostra Wędzona | wg GMP | papryka ostra wędzona | |
1712 | Papryka Słodka Wędzona | wg GMP | papryka wędzona | |
212694 | Paprykowa | wg GMP | papryka słodka, czosnek, aromat dymu | |
5879 | Pieczeń Rzymska | 8-10 g / 1 kg farszu | cebula, pieprz czarny, aromaty mięsne | |
203876 | Pomidor z Bazylią | wg GMP | pomidor, bazylia | |
5444 | Przyprawa do Słoniny | 17 g / 1 kg farszu | czosnek, pieprz czarny, papryka ostra | |
211413 | Przyprawa Paprykowa | wg GMP | papryka słodka | |
0594 | Przyprawa Red Paprykowy | wg GMP | papryka słodka, papryka ostra, rozmaryn | |
1015 | Smalec Chłopski | 18 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, cebula | |
204354 | Szczypior z Cebulką | wg GMP | szczypior, cebula | |
0474 | Super Smak | wg GMP | naturalny zamiennik glutaminianu |
Dań gotowych | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
5965 | Marynata Orientalna | |||
5469 | Marynata Paprykowo – Ziołowa | |||
204347 | Marynata Staropolska Śliwkowa | |||
204132 | Marynata Staropolska z Czarnuszką | |||
204286 | Marynata Sródziemnomorska | |||
204408 | Marynata Wędzonkowa | |||
204330 | Marynata Ziołowa | |||
204422 | Marynata Ziołowo – Paprykowa | |||
211802 | Przyprawa Chłopska Sous Vide | |||
211017 | Przyprawa do Mięsa Sous Vide | |||
211680 | Przyprawa o Smaku Białe Wino z Pieprzem Sous Vide | |||
211703 | Przyprawa o Smaku Miodowym Sous Vide | |||
211642 | Przyprawa o Smaku Piwa Sous Vide | |||
211659 | Przyprawa o Smaku Pomarańczy Sous Vide | |||
211390 | Przyprawa Paprykowa Sous Vide | |||
211819 | Przyprawa Pieczysta Sous Vide | |||
211796 | Przyprawa Wiejska Sous Vide | |||
211789 | Przyprawa z Cebulką Sous Vide | |||
1023 | Rosołek Domowy | |||
0591 | Sos Curry do Kurczaka | |||
5924 | Sos Grzybowy | |||
0586 | Sos Pomidorowy do Kurczaka | |||
0592 | Sos warzywny do kurczaka | |||
0590 | Sos ziołowy do kurczaka | |||
0420 | Zaprawa Paprykowo – Ziołowa | |||
B4150 | Complex Grzybowy | |||
B4110 | Complex Jarski | |||
0612 | Gyros | |||
280016002 | Hamburger | |||
207768 | Hamburger Arabski | |||
212014 | Hamburger Bekonowy | |||
212977 | Hamburger Chorizo | |||
207799 | Hamburger Klasyczny | |||
207737 | Hamburger Leśniczego | |||
226 | Hamburger Mozzarella Kombi | |||
1478 | Hamburger New | |||
207751 | Hamburger Orientalny | |||
207782 | Hamburger Prowansalski | |||
207775 | Hamburger Tradycyjny | |||
207805 | Hamburger Wiejski | |||
1479 | Hamburger z Cebulką Smażoną | |||
212878 | Hamburger z Pomidorami Suszonymi | |||
207720 | Hamburger Ziołowy | |||
6100 | Kebab | |||
1020 | Klops | |||
204163 | Marynata Arabska | |||
204323 | Marynata Argentyńska | |||
0165 | Marynata Classic Plus | |||
5003 | Marynata Grillowa | |||
204316 | Marynata Klasyczna | |||
204392 | Marynata Klasyczna Plus | |||
204361 | Marynata Koperkowa do Ryby | WYROBY Z RYB, WYROBY GARMAŻERYJNE, DANIA WEGETARIAŃSKIE |