Smaki sprawdzone przez polskich konsumentów! 100% POLSKI KAPITAŁ

Branża mięsna

Więcej danych?

Pobierz katalog PDF

Pobierz katalog
Karageny półrafinowane
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
8962 Carraghenane LM PES wędzonki niskowydajne
0326 Protogel 400 wędzonki o różnej wydajności, mało wydajne wyroby blokowe, szynki konserwowe, kiełbasy o różnym stopniu rozdrobnienia
201605 Protogel 1100 konserwy, wyroby homogenizowane
RU0284 Protogel 1200 wędzonki o różnej wydajności, mało wydajne wyroby blokowe, szynki konserwowe, kiełbasy o różnym stopniu rozdrobnienia
3515 Protogel® SRC karagen przeznaczony dla mieszalni umiejących standaryzować karageny
Karageny rafinowane
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
0363 Protogel 550 wędzonki średnio i wysoko wydajne mało i średnio wydajne wyroby blokowe
3518 Protogel 2200 mielonki i szynki wysokowydajne
3519 Protogel GKK mało i średnio wydajne wędzonki
Fosforany
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
5971 Protosal
4520 Protosal®
0356 Protosal® EC
4530LT Protosal® HV LT
4570 Protosal® TP
Białka zwierzęce wieprzowe
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
0303 Pork-Gel 5 Preparat białkowy wykorzystywany jako zamiennik mięsa w mięsach garmażeryjnych
0732 Pork-Gel 7 Uniwersalne białko nastrzykowo-zalewowe
205634 Pork-Gel 9 Uniwersalne białko nastrzykowo-zalewowe
4040 Pork-Gel RPI 90 Uniwersalne białko nastrzykowo-zalewowe o wyższej zawartości białka
Białka roślinne - izolaty sojowe
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
1265 Isopro S Białko nastrzykowe, przeznaczone do produkcji wędzonek
5090-1 Isopro® XP Białko zalewowe przeznaczone do produkcji kiełbas i pasztetów
Białka roślinne - koncentraty sojowe
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
5060 Isomil AR Białko zalewowe o niższej białkowości, przeznaczone do produkcji kiełbas i pasztetów
5674 Isomil NS Białko nastrzykowe, przeznaczone do produkcji wędzonek
5070 Isomil® EX Białko zalewowe o wyższej białkowości, przeznaczone do produkcji kiełbas i pasztetów
Funkcjonalne preparaty białkowe
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
0258 Pork-Gel 1 Preparat białka wieprzowego z błonnikiem pszennym i ekstraktem warzywnym przeznaczony do produkcji mięsa garmażeryjnego i produktów z niego wytwarzanych
Błonniki pszenne
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
P3020 Błonnik Pszenny WF500
RU3020 Błonnik Pszenny WF200®
RU3019 Błonnik Pszenny WF90®
200455 Błonnik Pszenny WF 75
Błonniki bambusowe
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
BF500 Błonnik Bambusowy® BF500
BF200 Błonnik Bambusowy® BF200
3041 Błonnik Bambusowy® BF90
Błonniki celulozowe
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
212861 Błonnik Celulozowy Unicell PF500
5433 R Błonnik Celulozowy Unicell PF200
Błonniki inne
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
3026 Błonnik Sojowy
OF200 Błonnik Owsiany OF-200
0755 Błonnik Grochowy 200
Preparaty błonnikowe
ID Nazwa produktu Dawkowanie Przeznaczenie
286 Unifit 200 0,5-2 % produkty homogenizowane, kiełbasy białe i grillowe, bloki, produkty plasterkowane, mięso mielone garmażeryjne, ciasto ziemniaczane i pyzowe, konserwy, farsze pierogowe, wyroby bezfosforanowe, dania instant
0278 Unifit 100 1-1,3 % solanki nastrzykowe i zalewowe, dania instant
211277 Unifit 90 0,4-0,6 % uzupełnienie solanki nastrzykowej do drobiu, wieprzowiny, wołowiny, dania instant