Doskonała tekstura | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
3026 | Błonnik Sojowy | |||
OF200 | Błonnik Owsiany OF-200 | |||
0755 | Błonnik Grochowy 200 | |||
212861 | Błonnik Celulozowy Unicell PF500 | |||
5433 R | Błonnik Celulozowy Unicell PF200 | |||
BF500 | Błonnik Bambusowy® BF500 | |||
BF200 | Błonnik Bambusowy® BF200 | |||
3041 | Błonnik Bambusowy® BF90 | |||
P3020 | Błonnik Pszenny WF500 | |||
RU3020 | Błonnik Pszenny WF200® | |||
RU3019 | Błonnik Pszenny WF90® | |||
200455 | Błonnik Pszenny WF 75 | |||
286 | Unifit 200 | 0,5-2 % | produkty homogenizowane, kiełbasy białe i grillowe, bloki, produkty plasterkowane, mięso mielone garmażeryjne, ciasto ziemniaczane i pyzowe, konserwy, farsze pierogowe, wyroby bezfosforanowe, dania instant | |
0278 | Unifit 100 | 1-1,3 % | solanki nastrzykowe i zalewowe, dania instant | |
211277 | Unifit 90 | 0,4-0,6 % | uzupełnienie solanki nastrzykowej do drobiu, wieprzowiny, wołowiny, dania instant | |
5060 | Isomil AR | Białko zalewowe o niższej białkowości, przeznaczone do produkcji kiełbas i pasztetów | ||
5674 | Isomil NS | Białko nastrzykowe, przeznaczone do produkcji wędzonek | ||
5070 | Isomil® EX | Białko zalewowe o wyższej białkowości, przeznaczone do produkcji kiełbas i pasztetów | ||
1265 | Isopro S | Białko nastrzykowe, przeznaczone do produkcji wędzonek | ||
5090-1 | Isopro® XP | Białko zalewowe przeznaczone do produkcji kiełbas i pasztetów | ||
0258 | Pork-Gel 1 | Preparat białka wieprzowego z błonnikiem pszennym i ekstraktem warzywnym przeznaczony do produkcji mięsa garmażeryjnego i produktów z niego wytwarzanych | ||
0303 | Pork-Gel 5 | Preparat białkowy wykorzystywany jako zamiennik mięsa w mięsach garmażeryjnych | ||
0732 | Pork-Gel 7 | Uniwersalne białko nastrzykowo-zalewowe | ||
205634 | Pork-Gel 9 | Uniwersalne białko nastrzykowo-zalewowe | ||
4040 | Pork-Gel RPI 90 | Uniwersalne białko nastrzykowo-zalewowe o wyższej zawartości białka | ||
5971 | Protosal | |||
4520 | Protosal® | |||
0356 | Protosal® EC | |||
4530LT | Protosal® HV LT | |||
4570 | Protosal® TP | |||
0363 | Protogel 550 | wędzonki średnio i wysoko wydajne mało i średnio wydajne wyroby blokowe | ||
3518 | Protogel 2200 | mielonki i szynki wysokowydajne | ||
3519 | Protogel GKK | mało i średnio wydajne wędzonki | ||
8962 | Carraghenane LM PES | wędzonki niskowydajne | ||
0326 | Protogel 400 | wędzonki o różnej wydajności, mało wydajne wyroby blokowe, szynki konserwowe, kiełbasy o różnym stopniu rozdrobnienia | ||
201605 | Protogel 1100 | konserwy, wyroby homogenizowane | ||
RU0284 | Protogel 1200 | wędzonki o różnej wydajności, mało wydajne wyroby blokowe, szynki konserwowe, kiełbasy o różnym stopniu rozdrobnienia | ||
3515 | Protogel® SRC | karagen przeznaczony dla mieszalni umiejących standaryzować karageny |
Stabilna konsystencja | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
9141 | Kuter Bind Extra | 17 g / 1 kg farszu | kiełbasy średnio rozdrobnione | |
9411 | Kuter Bind® PX100 | 10 g / 1 kg produktu gotowego | kiełbasy średnio rozdrobnione | |
6416 | Parówki Combi + | 10-12 g / 1 kg farszu | parówki | |
6010 | Emulgard® | 5 g / 1 kg farszu | pasztety, pasztetowe | |
0507 | Emulgard 2 | 2% | pasztety sterylizowane | |
6020 | Emulgard® HV | wg GMP lub do 10g / kg wyrobu gotowego | kiełbasy, parówki, mortadele, pasztety, pasztetowe | |
0707 | Emulgard MP1 | 4-7 g / 1 kg farszu | pasztety, pasztetowe | |
5100 | Emulsan® | wg GMP | kiełbasy, mortadele, pasztety |
Świeżość i kolor | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
0482 | Barwnik do Osłonek (Czerwony) | 1 % roztwór | ||
0537 | Barwnik do Osłonek (Wiśniowy) | 1 % roztwór | ||
4269 | Color Meat | 2-3 g / 1 kg farszu | ||
0519 | Color Meat BR | 2-3 g / 1 kg farszu | ||
211970 | Color Smoke | 2 g / 1 kg farszu | ||
2504 | Kolor Plus | 1 g / kg lub litr | ||
0491 | Pure Color Red | wg GMP | ||
0306 | Pure Colour K | 0,3 g / 1 kg farszu | ||
206983 | Stabikol A | 1-1,5 g / 1 kg produktu gotowego | ||
8315 | Zaprawa Staropolska | wg GMP | ||
2540 | Meat Fresh® 500R | 5 g / kg | ||
2552 | Meat Fresh®500 NEW | 5 g / kg | ||
0123 | Meat Fresh 700P | 2,0-3,0 % | ||
211932 | Meat Fresh 1000M | 0,5-1% | ||
0248 | Meat Fresh 1000R | 0,5-1% |
Optymalne solanki | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
201766 | Peklomeat FS-2+(Szynka) LUK-K | 8 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
0527 | Peklomeat FS-2+(Szynka) XXL-K | 9,5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
204699 | Peklomeat Premium Unifresh | 8 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
0689 | Peklomeat Szynka MK | 9 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
207706 | Peklomeat 80 Indyk | 5 kg / 100 l solanki | wędzonki drobiowe | |
0738 | Peklomeat Can 1 | 6 kg / 100 l solanki | wyroby blokowe, wędzonki | |
5666 | Peklomeat FS-2+(Szynka) | 8 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
5666-K | Peklomeat FS-2+(Szynka) LUK | 8 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
5236 | Peklomeat FS-3 | 7,5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
201001 | Peklomeat FS-8 | 6,5 kg / 100 l solanki | wędzonki, boczki | |
211130 | Peklomeat FS-8 K | 6,5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
207928 | Peklomeat Premium 80 | 7,5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
5666 M | Peklomeat Uniwersalny | 8 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
2200-1 | Activ Ham®Turbo-1 | 4,5 kg / 100 l solanki | kiełbasy, wędzonki | |
2231 | Peklomeat 55 | 7 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
5236 | Peklomeat FS-3 | 7,5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
205269 | Peklomeat Premium 60 | 6,5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
206877 | Peklomeat Uniwersalny K | 7 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
5963-1 | Solanka do Indyka | 6,6 kg / 100 l solanki | wędzonki drobiowe | |
5818 | Bind P1 Complex | 6 kg / 100 l solanki | boczki, podgardla, kiełbasy | |
0259 | Bind P1 complex A | 6 kg / 100 l solanki | boczki | |
0458 | Bind P4 Profit | 6,5 kg / 100 l solanki | boczki | |
204088 | Bind P6 Profit | 5,5 kg / 100 l solanki | boczki | |
206884 | Peklomeat Uniwersalny MB | 8 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
8557 | Solanka Tradycyjna 40% | 5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
0432 | Activ Chicken | 16 g/ 1 kg farszu | bloki, mielonki | |
200318 | Bind P5 Profit | 4 kg / 100 l solanki | boczki | |
205566 | Koncentrat Solanki Tradycyjnej | 5 l koncentratu / 100 l wody | wędzonki | |
209700 | Peklomeat Chicken | 5 kg / 100 l solanki | wędzonki drobiowe | |
201988 | Peklomeat Tradycyjny | 5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
207027 | Peklomeat Tradycyjny Premium | 7 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
9615 | Solanka Tradycyjna 20 % | 5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
8555 | Solanka Tradycyjna 30% | 5 kg / 100 l solanki | wędzonki | |
0319 | Szynka Włoska | 6 kg / 100 l solanki | szynki parzone | |
9200-3 | Peklomeat®100 | 4,5 kg / 100 l solanki | bloki, mielonki | |
5796 | Activ Bind F6 | 6 kg / 100 l solanki | wędzonki drobiowe, wyroby blokowe | |
5647 | Ham KX100-K+ | 7,5 kg / 100 l solanki | bloki, mielonki | |
201551 | Peklomeat 100+ K. | 4,5 kg / 100 l solanki | bloki, mielonki | |
212274 | Peklomeat FS-8 J | 8 kg / 100 l solanki | kiełbasy średnio i grubo rozdrobnione, wędzonki | |
5944 | Bind 60 KSC | 6,2 kg / 100 l solanki | kiełbasy | |
0566 | Bind 65 KSC | 7,5 kg / 100 l solanki | kiełbasy, mielonki | |
0503 | Bind 40 KSC | 4 kg / 100 l solanki | kiełbasy | |
204873 | Bind 50 FPC | 4 kg / 100 l solanki | kiełbasy | |
9253 | Bind 50 KSC® | 6 kg / 100 l solanki | kiełbasy | |
0559 | Bind K30 | 4 kg / 100 l solanki | kiełbasy średnio i drobno rozdrobnione | |
212984 | Bind KR Complex | 6,5 g / 100 l solanki | kiełbasy średnio i drobno rozdrobnione | |
0416 | Bind Natural 20 | 25 g / 1 kg farszu | kiełbasy, wyroby homogenizowane | |
9141 | Kuter Bind Extra | 17 g / 1 kg farszu | kiełbasy średnio rozdrobnione |
Wielofunkcyjne i specjalne | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
202930 | Masker | preparat do maskowania obcych posmaków | ||
211437 | Masker 1 | preparat do maskowania obcych posmaków | ||
208246 | MMOO | preparat do maskowania obcych posmaków | ||
0486 | Preparat Zmiekczajacy do Skór | preparat do zmiekczania skór wieprzowych | ||
0314 | Skruszacz do Kiełbas | preparat do skruszania kiełbasy | ||
1028C | Kresowiak Combi | 30 g / 1 kg farszu | pieprz czarny, czosnek | |
5775 | Mortadela Combi | 10 g / 1 kg produktu gotowego | pieprz czarny, czosnek, kardamon | |
0382 | Parówki z Szynki Kombi | 16 g/ 1 kg farszu | gałka muszkatołowa, pieprz czarny, gorczyca | |
5809 | Pasztet Combi | 55 g / 1 kg farszu | cebula, pieprz, gałka muszkatołowa | |
0641 | Pieczeń Combi | 20 g / 1 kg farszu | cebula, czosnek, aromat kaczki | |
202053 | Podwawelska Combi | 23 g / 1 kg farszu | czosnek, pieprz, kolendra | |
202626 | Przyprawa do Kiełbasy z Boczkiem Kombi | 30 g / 1 kg farszu | cebula, czosnek, pieprz | |
7632 | Salami Pepperoni Combi | 35 g / 1 kg farszu | papryka, anyż, kminek | |
204019 | Śliwocznaja Kombi | 10 g / 1 kg farszu | aromat mleczny, gałka muszkatołowa, kardamon |
Inne dodatki funkcjonalne | ||||
ID | Nazwa produktu | Dawkowanie | Przeznaczenie | Wiodące nuty |
---|---|---|---|---|
0034 | Askorbinian Sodu E301 | |||
131401W25 | Cytrynian Trisodu | |||
0008 | Glukoza Krystaliczna | |||
0011 | Guma Guar 5000 CPS X | |||
500453K20 | Guma Ksantanowa FN | |||
0004 | Izoaskorbinian Sodu E316 | |||
5810 | Jajka w Proszku | |||
120715 | Kwas Cytrynowy Monohydrat F 6000 | |||
0021 | Glutaminian sodu | |||
0208 | Mleko Pełne Istant 27% | |||
20020 | Odtłuszczona Maka Sojowa 200/20 | |||
0035 | Witamina C- Kwas Askorbinowy E300 | |||
O8G1 | Żelatyna Spożywcza | |||
0900 | Żelatyna Warzywna |