Upiecz to sam!

Domowa Piekarnia

Upiecz to sam!


Z nami pieczenie chleba jest proste!

 

Oferujemy kompleksowe rozwiązanie zamkniete w jednym opakowaniu, dzięki któremu samodzielnie wypieczesz świeże i ciepłe pieczywo bez wychodzenia z domu.

Przepisy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W PIEKARNIKU

POTRZEBUJESZ

  • mieszanka do wypieku chleba   500 g
  • woda   310 ml
  • suche drożdże   6 g lub świeże   15 g
  • olej do wysmarowania formy lub papier do pieczenia
  • naczynie z wodą, które wstawisz do piekarnika
  • formę do wypieku chleba

KROK 1

Do miski wsyp 500 g mieszanki do wypieku chleba i wlej 310 ml wody (temperatura pokojowa). Dodaj 6 g suchych lub 15 g świeżych drożdży.

KROK 2

Wszystkie surowce wyrabiaj na wolnych obrotach przy użyciu mieszadła typu hak do połączenia wszystkich składników, a następnie około 5 minut na szybkich obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostaw ciasto pod przykryciem na 20 minut.

KROK 3

Po 20 minutach ciasto uformuj w podłużny wałek, podziel na dwie porcje, włóż do form wysmarowanych olejem lub wyłożonych papierem do pieczenia. Przykryj i pozostaw ciasto w ciepłym miejscu na około 50 minut do wyrośnięcia (do dwukrotnego zwiększenia objętości). Przed włożeniem do pieca możesz naciąć wierzch ciasta nożem, aby zapobiec niekontrolowanemu pęknięciu. Ciasto możesz też skropić zimną wodą, aby skórka była bardziej chrupiąca.

KROK 4 

Wstaw formę do nagrzanego piekarnika (200-220⁰C góra/dół  ) lub (180-200⁰C z termoobiegiem ) i piecz przez 40-50 minut. Aby uzyskać odpowiednią wilgotność w piekarniku wstaw równocześnie naczynie z gorącą wodą i wyjmij je w połowie czasu pieczenia.

KROK 5

Po upieczeniu chleb wyjmij z foremek i pozostaw na kratce do wystygnięcia.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W AUTOMACIE

Dostosuj gramaturę ciasta do swojego urządzenia (750g, 1000g, 1500g)

GRAMATURA – 750 G

Do formy automatu:

  • wlej 290 ml wody (temperatura pokojowa)
  • wsyp 460 g mieszanki 
  • dodaj 5 g suchych lub 12 g świeżych drożdży.

1. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.

2. Po wypieku wyjmij chleb z automatu, pozostaw na kratce do wystygnięcia.

 

GRAMATURA- 1000 G

Do formy automatu:

  • wlej 386 ml wody (temperatura pokojowa)
  • wsyp 614 g mieszanki
  • dodaj 6 g suchych lub 14 g świeżych drożdży

1. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.

2. Po wypieku wyjmij chleb z automatu, pozostaw na kratce do wystygnięcia.

 

GRAMATURA- 1500 G

Do formy automatu:

  • wlej 580 ml wody (temperatura pokojowa)
  • wsyp 920 g mieszanki
  • dodaj 8 g suchych lub 20 g świeżych drożdży

1. Uruchom automat do pieczenia w podstawowym programie do wypieku chleba.

2. Po wypieku wyjmij chleb z automatu, pozostaw na kratce do wystygnięcia.

Zalety produktu

7 dni /24 h - przygotujesz kiedy chcesz bądź niezależny

7 dni /24 h - przygotujesz kiedy chcesz bądź niezależny

ZERO WASTE – upiecz tyle ile potrzebujesz

ZERO WASTE – upiecz tyle ile potrzebujesz

Zrobisz to bez wychodzenia z domu

Zrobisz to bez wychodzenia z domu

Kompleksowe rozwiązanie zamknięte w jednym opakowaniu

Kompleksowe rozwiązanie zamknięte w jednym opakowaniu

Bogaty w błonnik

Bogaty w błonnik

Dostępność
Warianty opakowań

two1-packages
palette-packages

Powiązane produkty

Chleb 3 Błonniki

Domowa Piekarnia

Chleb tostowy

Domowa Piekarnia

Chleb ze słodem

Domowa Piekarnia

Chleb ziemniaczany

Domowa Piekarnia

Chleb żytni razowy

Domowa Piekarnia

Grainstick

Domowa Piekarnia