Piernik

Domowa Cukiernia

Piernik


Doskonała mieszanka do wypieku domowego piernika,

który zachwyci smakiem i aromatem.

 

Poniżej znajdziesz sposób przygotowania ciasta w piekarniku

czas przygotowania ok. 60 min

Przepisy

Mieszanka do wypieku PIERNIKA

POTRZEBUJESZ

  • mieszanka do wypieku Piernika  500 g
  • jaja   3 szt. średniej wielkości
  • olej   160 ml
  • woda   35 ml
  • powidła śliwkowe lub marmolada   150 g
  • tłuszcz do wysmarowania formy lub papier do pieczenia
  • formę do wypieku ciasta

PRZYGOTOWANIE CIASTA

Połącz wszystkie składniki i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

NAKŁADANIE DO FORMY

Formę posmaruj tłuszczem i oprósz mąką lub wyłóż paierem do pieczenia.
Ciasto przełóż do formy do połowy jej wysokości.

PIECZENIE

Wstaw formę do gorącego piekarnika na środkowy poziom (180⁰ C góra/dół ),
a nastepnie piecz 40 minut do suchego patyczka.

DEKOROWANIE 

Upieczone ciasto wyjmij z formy. Po wystygnięciu udekoruj według uznania.

Zalety produktu

7 dni /24 h - przygotujesz kiedy chcesz bądź niezależny

7 dni /24 h - przygotujesz kiedy chcesz bądź niezależny

ZERO WASTE – upiecz tyle ile potrzebujesz

ZERO WASTE – upiecz tyle ile potrzebujesz

Zrobisz to bez wychodzenia z domu

Zrobisz to bez wychodzenia z domu

Satysfakcja z samodzielnego przygotowania

Satysfakcja z samodzielnego przygotowania

Poczujesz świąteczną atmosferę

Poczujesz świąteczną atmosferę

Dostępność
Warianty opakowań

two1-packages
palette-packages