Muffiny czekoladowe

Domowa Cukiernia

Muffiny czekoladowe


Mieszanka do wypieku muffin czekoladowych

z dodatkiem belgijskiej czekolady.

 

Poniżej znajdziesz sposób przygotowania muffin

w piekarniku

czas przygotowania ok. 35 min

Przepisy

Mieszanka do wypieku MUFFIN CZEKOLADOWYCH

POTRZEBUJESZ

  • mieszanka do wypieku Muffin czekoladowych   500 g
  • jaja   2 szt. duże
  • olej   250 ml
  • woda   150 ml
  • papilotki do wypieku muffin

PRZYGOTOWANIE CIASTA

Połącz wszystkie składniki i mieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

NAKŁADANIE DO FORMY

Masę wyłóż do papilotek umieszczonych w formie na muffiny.

PIECZENIE

Wstaw  do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom (180⁰ C góra/dół ),
a nastepnie piecz około 25 minut do suchego patyczka.

DEKOROWANIE 

Wystudzone muffiny wyjmij z formy i udekoruj według uznania.

Zalety produktu

7 dni /24 h - przygotujesz kiedy chcesz bądź niezależny

7 dni /24 h - przygotujesz kiedy chcesz bądź niezależny

ZERO WASTE – upiecz tyle ile potrzebujesz

ZERO WASTE – upiecz tyle ile potrzebujesz

Zrobisz to bez wychodzenia z domu

Zrobisz to bez wychodzenia z domu

Satysfakcja z samodzielnego przygotowania

Satysfakcja z samodzielnego przygotowania

Wyjątkowo czekoladowe

Wyjątkowo czekoladowe

Dostępność
Warianty opakowań

two1-packages
palette-packages