Jakie wypieki na czas COVID-19?


Błonnik Pszenny WF

Światowy kryzys wywołany wirusem sprawia, że każdego dnia stajemy przed nowymi zadaniami. W obliczu tego niepewnego czasu zapewnienie ciągłych i bezpiecznych dostaw żywności to rzecz konieczna. Szukamy elastycznych rozwiązań, aby wesprzeć naszych klientów i oferujemy rozwiązania na ten trudny czas.

W obecnej sytuacji  konsumenci zmienili swoje zwyczaje zakupowe – poszukują długoterminowej żywności. Aby sprostać tym oczekiwaniom proponujemy Państwu błonniki, które nadadzą i przedłużą odczucie świeżości w Państwa wyrobach piekarskich:

  • Błonnik Pszenny WF90
  • Błonnik Pszenny WF200

Zalety Błonnika Pszennego w pieczywie pszennym, mieszanym, półsłodkim.

  • Dozowanie 1,5-2,5% w stosunku do mąki
  • nadanie i przedłużenie odczucia świeżości w produkcie
  • zwiększenie wydajności
  • mniejszy ubytek produkcyjny
  • bez obcych posmaków i zapachów
  • możliwość deklaracji – źródło błonnika
  • produkt naturalny
  • zwiększenie objętości produktu końcowego

Opiekun technologiczny jest cały czas do Państwa dyspozycji, chętnie odpowie na pytania oraz pomoże zaadaptować rozwiązania zdalnie.

Mogą Państwo na nas liczyć w tym szczególnym czasie!