25% mieszanka do produkcji pączków, gwarantuje uzyskanie wysokiej jakości wyrobów o dużej objętości i pożądanych cechach miękiszu. Pączki wyprodukowane z użyciem naszej mieszanki charakteryzują się niską nasiąkliwością tłuszczu, idealną obwódką wokół pączka oraz delikatną i gładką skórką.
Prostota produkcji i powtarzalność
Długi termin przydatności produktu gotowego
Duża objętość ciasta
Niska nasiąkliwość tłuszczem
Składniki |
kg |
mąka pszenna typ 500 |
1 000 |
PĄCZEK 25% |
250 |
olej |
60 |
drożdże |
65 |
woda |
500 |
TOTAL |
1875 |
Sposób wytwarzania |
|
miesienie wolne |
4’ |
miesienie szybkie |
6’ |
odpoczynek |
15’ |
dzielenie |
|
formowanie kęsów |
|
główna fermentacja |
45 - 50’ |
odpoczynek do uzyskania suchej skórki |
20' |
smażenie na gorącym tłuszczu |
180 °C / 3' jedna strona |