Master’s Cream

Dodatki cukiernicze

Master’s Cream


Krem budyniowy o śmietankowo-waniliowym aromacie, doskonałej strukturze i konsystencji. Do stosowania na zimno i do zapiekania. Odporny na mrożenie. Doskonale sprawdzi się jako baza do kremów półtłustych z dodatkiem śmietany i tłuszczu, past smakowych i twarogu. Może być aplikowany jako stabilizator do bitej śmietany.

Zalety produktu

Termostabilność

Termostabilność

Naturalność smaku wyrobu gotowego

Naturalność smaku wyrobu gotowego

Szerokie zastosowanie

Szerokie zastosowanie

Optymalna konsystencja i struktura

Optymalna konsystencja i struktura

Aplikacja: masy budyniowe, nadzienia

Aplikacja: masy budyniowe, nadzienia

Receptura: Master's Cream

Składniki

g

mąka pszenna typ 500

1000

DROŻDŻOWE 20%

200

cukier

150

jaja

100

margaryna

120

drożdże

60

woda

450-470

TOTAL

2080

Sposób wytwarzania

miesienie wolne

3’

miesienie szybkie

5’

temp. ciasta

26-28 °C

odpoczynek

10-15’

naważka: waga presy 1,8kg, waga ciasta na jedną sztukę 80g, waga budyniu na jedną sztukę 20g

formowanie kęsów

80g

smarowanie jajem

aplikacja budyniu

główna fermentacja

40’-55’

czas wypieku

15’-20’

temp. wypieku

190-200°C

dekoracja: krem budyniowy, kruszonka, polewa, cukier puder

Budyń:

Master's Cream połączyć z wodą

wg. uznania

napowietrzać

4’

dozowanie

wg. uznania

Dostępność
Warianty opakowań

ten-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Dodatki cukiernicze

Master's Cream

Powiązane produkty

Mieszanka Cukiernicza

Drożdżowe 5%

Mieszanki Cukiernicze

Drożdżowe 20%

Mieszanka Cukiernicza

Ciasto Jogurtowe

Mieszanki Cukiernicze

Czekoladowe +

Pozostałe Produkty

Galaretka o smaku cytrynowym

Dodatki cukiernicze

Galaretka o smaku cytrynowym


Galaretka o smaku agrestu

Dodatki cukiernicze

Galaretka o smaku agrestu


Galaretka o smaku pomarańczy

Dodatki cukiernicze

Galaretka o smaku pomarańczy