Krem budyniowy o śmietankowo-waniliowym aromacie, doskonałej strukturze i konsystencji. Do stosowania na zimno i do zapiekania. Odporny na mrożenie. Doskonale sprawdzi się jako baza do kremów półtłustych z dodatkiem śmietany i tłuszczu, past smakowych i twarogu. Może być aplikowany jako stabilizator do bitej śmietany.
Termostabilność
Naturalność smaku wyrobu gotowego
Szerokie zastosowanie
Optymalna konsystencja i struktura
Aplikacja: masy budyniowe, nadzienia
Składniki |
g |
mąka pszenna typ 500 |
1000 |
DROŻDŻOWE 20% |
200 |
cukier |
150 |
jaja |
100 |
margaryna |
120 |
drożdże |
60 |
woda |
450-470 |
TOTAL |
2080 |
Sposób wytwarzania |
|
miesienie wolne |
3’ |
miesienie szybkie |
5’ |
temp. ciasta |
26-28 °C |
odpoczynek |
10-15’ |
naważka: waga presy 1,8kg, waga ciasta na jedną sztukę 80g, waga budyniu na jedną sztukę 20g |
|
formowanie kęsów |
80g |
smarowanie jajem |
|
aplikacja budyniu |
|
główna fermentacja |
40’-55’ |
czas wypieku |
15’-20’ |
temp. wypieku |
190-200°C |
dekoracja: krem budyniowy, kruszonka, polewa, cukier puder |
|
Budyń: |
|
Master's Cream połączyć z wodą |
wg. uznania |
napowietrzać |
4’ |
dozowanie |
wg. uznania |