50% mieszanka służąca do produkcji pieczywa pszenno-żytniego z dużą zawartością ziaren i błonnika. Wymienione dodatki pozwalają uzyskać niezwykle bogate w smak i aromat pieczywo o chrupkiej skórce. Dodatek siemienia lnianego może stanowić dodatkowe źródło kwasów Omega.
Prostota produkcji i powtarzalność
Atrakcyjny wygląd
Aplikacja: chleb i bułki
Składniki |
kg |
mąka pszenna typ 750 |
4 |
mąka żytnia typ 720 |
1 |
mieszanka GLADIATOR |
5 |
drożdże |
0,4 |
woda |
5,75 |
TOTAL |
16,5 |
Sposób wytwarzania |
|
miesienie wolne |
7' |
miesienie szybkie |
3' |
odpoczynek |
15' |
dzielenie |
|
główna fermentacja |
45-55' |
parametry głównej fermentacji |
28°C / 60% |
czas wypieku |
45 - 50' |
tem. wypieku z zaparowaniem |
210°C |