Drożdżowe 5%

Mieszanka Cukiernicza

Drożdżowe 5%


Drożdżowe 5% to koncentrat do produkcji delikatnych ciast drożdżowych, francuskich bułeczek, chałek. Produkty wykonane z jej udziałem charakteryzuje bardzo
delikatny i aromatyczny miękisz, przywodzący na myśl bułeczki pieczone przez babcie. Ekonomiczny przez swoje dozowanie produkt, pozwalający uzyskać najwyższej jakości wyrób końcowy.

Zalety produktu

Równomierny i wilgotny miękisz

Równomierny i wilgotny miękisz

Prostota produkcji i powtarzalność

Prostota produkcji i powtarzalność

Długi termin przydatności produktu gotowego

Długi termin przydatności produktu gotowego

Wyrównana i delikatna struktura ciasta

Wyrównana i delikatna struktura ciasta

Receptura: Drożdżowe 5%

Składniki

g

mąka pszenna typ 500

1000

DROŻDŻOWE 5%

50

drożdże

80

cukier

150

sól

20

margaryna

150

jaja

75

woda

300

TOTAL

1825

Sposób wytwarzania

miesienie wolne

3'

miesienie szybkie

4'

odpoczynek

20'

dzielenie

formowanie kęsów

główna fermentacja

35' - 40’

parametry głównej fermentacji

35°C / 80%

kęsy posmarować jajkiem

czas wypieku

15' - 35’

temp. wypieku bez zaparowania

180 °C

Dostępność
Warianty opakowań

twenty-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Mieszanka Cukiernicza

Drożdżowe 5%

Mieszanka Cukiernicza

Drożdżowe z kruszonką

Pozostałe Produkty

Choco Cookies

Mieszanki cukiernicze

Choco Cookies


Biszkopt

Mieszanki cukiernicze

Biszkopt


Wykwintne +

Mieszanki cukiernicze

Wykwintne +