Mieszanka do wyrobu ciast drożdżowych. Uniwersalność mieszanki pozwala na wyprodukowanie z niej różnych wyrobów gotowych, ciast, rogali, bułek o idealnej strukturze miękiszu, długiej świeżości i subtelnym aromacie.
Równomierny i wilgotny miękisz
Prostota produkcji i powtarzalność
Długi termin przydatności produktu gotowego
Wyrównana i delikatna struktura ciasta
Składniki |
g |
mąka pszenna typ 500 |
1000 |
DROŻDŻOWE 20% |
200 |
cukier |
150 |
jaja |
100 |
tłuszcz (margaryna+olej) |
80+40 |
drożdże |
6 |
woda |
450-460 |
TOTAL |
2090 |
Sposób wytwarzania |
|
miesienie wolne |
3' |
miesienie szybkie |
5' |
odpoczynek |
10' |
dzielenie |
|
formowanie kęsów |
|
główna fermentacja |
35' - 45' |
parametry głównej fermentacji |
35°C / 80% |
kęsy posmarować jajkiem |
|
czas wypieku |
15'- 35'' |
temp. wypieku bez zaparowania |
170 - 180 °C |