50% mieszanka służąca do produkcji bagietki rustykalnej metodą wydłużonej fermentacji. Charakterystyczny miękisz z dużymi porami nawiązuje do pradawnego pieczywa, które dłużej zachowuje świeżość. Posiada chrupią skórkę o charakterystycznych podłużnych, nierównomiernych spękaniach. Wyjątkowego charakteru nadaje bagietce wyrazisty smak i przyciągający aromat. Prostota produkcji i powtarzalność, Atrakcyjny wygląd
Prostota produkcji i powtarzalność
Atrakcyjny wygląd
Składniki |
kg |
mąka pszenna typ 500 |
5 |
mieszanka countryside baguette |
5 |
drożdże |
0,2 |
woda |
7,2 |
TOTAL |
17,4 |
Sposób wytwarzania |
|
miesienie |
4’ + 18 - 20' |
temp. ciasta |
24°C |
odpoczynek |
10’ |
dzielenie |
|
formowanie kęsów |
|
główna fermentacja |
10’ |
parametry głównej fermentacji |
28°C /60% |
czas wypieku |
20’ |
temp. wypieku |
220-240°C z zaparowaniem |