Countryside Baguette

Mieszanka Piekarska

Countryside Baguette


50% mieszanka służąca do produkcji bagietki rustykalnej metodą wydłużonej fermentacji. Charakterystyczny miękisz z dużymi porami nawiązuje do pradawnego pieczywa, które dłużej zachowuje świeżość. Posiada chrupią skórkę o charakterystycznych podłużnych, nierównomiernych spękaniach. Wyjątkowego charakteru nadaje bagietce wyrazisty smak i przyciągający aromat. Prostota produkcji i powtarzalność, Atrakcyjny wygląd

Zalety produktu

Prostota produkcji i powtarzalność

Prostota produkcji i powtarzalność

Atrakcyjny wygląd

Atrakcyjny wygląd

Receptura: Countryside Baguette

Składniki

kg

mąka pszenna typ 500

5

mieszanka countryside baguette

5

drożdże

0,2

woda

7,2

TOTAL

17,4

Sposób wytwarzania

miesienie

4’ + 18 - 20'

temp. ciasta

24°C

odpoczynek

10’

dzielenie

formowanie kęsów

główna fermentacja

10’

parametry głównej fermentacji

28°C /60%

czas wypieku

20’

temp. wypieku

220-240°C z zaparowaniem

Dostępność
Warianty opakowań

twenty-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Mieszanka Piekarska

Countryside Baguette

Pozostałe Produkty

Grainstick 50%

Mieszanki piekarskie

Grainstick 50%


Chleb żytni 85%

Mieszanki piekarskie

Chleb żytni 85%


Chleb razowy ze słonecznikiem 50%

Mieszanki piekarskie

Chleb razowy ze słonecznikiem 50%