Mieszanka do wyrobu ciastek o wilgotnym i miękkim wnętrzu długo zachowującym świeżość. Ciastka są duże, z zewnątrz nieregularnie popękane. Mają intensywny czekoladowy smak. Dodatkowym atutem mieszanki jest możliwość swobodnej kreacji receptur oraz możliwość produkcji tradycyjnej oraz przemysłowej. Dla urozmaicenia i wzbogacenia walorów smakowych wypieku, można dodać według uznania kawałki czekolady, bakalie lub orzechy.
Naturalny smak i kolor
Długi termin przydatności produktu gotowego
Prostota produkcji i powtarzalność
Wyraźny smak czekolady
Składniki |
g |
CHOCO COOKIES |
1000 |
margaryna/masło |
100 |
jaja |
100 |
olej |
100 |
woda |
60 |
czekolada biała lub ciemna lub bakalie |
240 |
TOTAL |
1600 |
Sposób wytwarzania |
|
utrzeć margarynę na gładką masę |
|
mieszanie wolne |
4’ |
w 3' dodać kawałki czekolady |
|
sugerowana naważka |
60 - 80g |
czas wypieku |
13 - 14' |
temperatura wypieku |
180 - 190°C |