Ziemniaczany z koperkiem

Mieszanka Piekarska

Ziemniaczany z koperkiem


30% mieszanka służąca do produkcji pieczywa pszennego. Użycie płatków ziemniaczanych sprawia, że wypieki uzyskują delikatny i aromatyczny miękisz o charakterystycznej strukturze. Oryginalny smak i aromat koperku i cebulki nadaje wypiekom wyrazistą świeżość. Doskonale sprawdza się jako baza do kanapek.

Zalety produktu

Prostota produkcji i powtarzalność

Prostota produkcji i powtarzalność

Atrakcyjny wygląd

Atrakcyjny wygląd

Aplikacja: chleb

Aplikacja: chleb

Receptura: Chleb Ziemniaczany z koperkiem i cebulką

Składniki

kg

mąka pszenna typ 500

7

mieszanka chleb ziemiaczany

3

drożdże

0,3

woda

6,8-7

TOTAL

17,36

Sposób wytwarzania

miesienie wolne

5’

miesienie szybkie

2’

odpoczynek

10’

dzielenie

formowanie kęsów

główna fermentacja

35’-55’

parametry głównej fermentacji

27°C / 75%

czas wypieku

40’ - 50’

temp. wypieku z zaparowaniem

210-200°C

Dostępność
Warianty opakowań

twenty-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Mieszanka Piekarska

Chleb Ziemniaczany z koperkiem i cebulką

Pozostałe Produkty

Grainstick 50%

Mieszanki piekarskie

Grainstick 50%


Chleb żytni 85%

Mieszanki piekarskie

Chleb żytni 85%


Chleb razowy ze słonecznikiem 50%

Mieszanki piekarskie

Chleb razowy ze słonecznikiem 50%