30% mieszanka służąca do produkcji pieczywa pszennego i pszenno-żytniego. Słód nadaje przyjemny i apetyczny złocisty kolor. Naturalnie przyciemniona chrupiąca skórka nadaje chlebowi wyjątkowy wygląd.
Prostota produkcji i powtarzalność
Atrakcyjny wygląd
Aplikacja: chleb i bułki
Składniki |
kg |
mąka pszenna typ 750 |
6 |
mąka żytnia typ 720 |
1 |
mieszanka CHLEB ZE SŁODEM |
3 |
drożdże |
0,3 |
woda |
6,5 |
TOTAL |
16,8 |
Sposób wytwarzania |
|
miesienie wolne |
7’ |
miesienie szybkie |
3’ |
odpoczynek |
10’ |
dzielenie |
|
formowanie kęsów |
|
główna fermentacja |
45’-55’ |
parametry głównej fermentacji |
27°C / 75% |
czas wypieku |
45’-55’ |
temp. wypieku z zaparowaniem |
230 - 210°C |