25% mieszanka do pieczywa z koprem włoskim i kminkiem. Pozwala uzyskać aromatyczny, długo utrzymujący świeżość chleb. Okrągły bochen z charakterystycznymi spękaniami nadającymi prastary wygląd oraz chrupka, aromatyczna skórka zachęcają swoim apetycznym wyglądem. Przyprawy dodane do mieszanki nadają pieczywu wyjątkowy, niepowtarzalny smak.
Prostota produkcji i powtarzalność
Atrakcyjny wygląd
Aplikacja: chleb i bułki
Składniki |
kg |
mąka pszenna chlebowa typ 750 |
3 |
kwas żytni |
1,5 |
mieszanka herbal bread |
1,15 |
drożdże |
0,15 |
woda |
3,4 |
TOTAL |
9,2 |
Sposób wytwarzania |
|
miesienie |
4 - 6' |
temp. ciasta |
29°C |
odpoczynek |
6’ |
dzielenie |
|
formowanie kęsów |
|
główna fermentacja |
45’ |
parametry głównej fermentacji |
28°C /60% |
czas wypieku |
35 - 40’ |
temp. wypieku |
220 - 240°C z zaparowaniem |