Chleb razowy z rodzynką 50%

Mieszanka Piekarska

Chleb razowy z rodzynką 50%


50% mieszanka do wypieku bogatego w błonnik chleba razowego. Oprócz walorów odżywczych pieczywo wyprodukowane z naszej mieszanki jest łatwe i powtarzalne w wykonaniu. Dzięki procesowi zaparzenia i dużej wodochłonności zapewniamy również długotrwałą świeżość wyrobu gotowego. Pieczywo nie kruszy się podczas krojenia. Dodatek rodzynki nadaje ciekawy i oryginalny smak.

Zalety produktu

źródło błonnika

źródło błonnika

Prostota produkcji i powtarzalność

Prostota produkcji i powtarzalność

Struktura gwarantująca podzielność chleba

Struktura gwarantująca podzielność chleba

korzystny profil odżywczy

korzystny profil odżywczy

Receptura: Chleb razowy z rodzynką 50%

Składniki

kg

mieszanka RAZOWY Z RODZYNKĄ

5

mąka pszenna typ 750

5

drożdże

0,3

woda

7,8

TOTAL

18,1

Sposób wytwarzania

Zaparzanie

mieszanka RAZOWY Z RODZYNKĄ

woda o temp. 50°C

wymieszać, odstawić na 2 godz.

dodać mąkę i drożdże

miesienie wolne

5’

miesienie szybkie

3’

odpoczynek

15’

dzielenie na kęsy

650g

formowanie

główna fermentacja

50 - 55'

wypiek piec wsadowy

220 - 210°C / 50 - 60’

Dostępność
Warianty opakowań

twenty-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Mieszanka Piekarska

Chleb razowy z rodzynką 50%

Pozostałe Produkty

Choco Cookies

Mieszanki wypiekowe

Choco Cookies


Biszkopt

Mieszanki wypiekowe

Biszkopt


Grainstick 50%

Mieszanki wypiekowe

Grainstick 50%