50% mieszanka służąca do produkcji pieczywa pszenno-żytniego. Dzięki umiejętnie skomponowanym składnikom, pieczywo zyskuje niepowtarzalny charakter. Duża ilość siemienia lnianego powoduje, że wypieki smakują i wyglądają bardzo apetycznie. Oryginalna receptura, gwarantuje prostotę produkcji i powtarzalność wyrobów. Złocisty kolor uzyskany z zawartego słodu zachęca swoją naturalnością.
Prostota produkcji i powtarzalność
Atrakcyjny wygląd
Aplikacja: chleb
Składniki |
kg |
mąka żytnia typ 720 |
2,5 |
mąka pszenna typ 750 |
2,5 |
mieszanka CHLEB Z SIEMIENIEM |
5 |
drożdże |
0,3 |
zakwas naturalny lub w płynie |
0,12 |
woda |
6,5 |
TOTAL |
16,92 |
Sposób wytwarzania |
|
miesienie wolne |
7’ |
miesienie szybkie |
3’ |
odpoczynek |
10’ |
dzielenie |
|
formowanie kęsów |
|
główna fermentacja |
50 - 60’ |
parametry głównej fermentacji |
35°C / 80% |
czas wypieku |
45 - 50’ |
temp. wypieku z zaparowaniem |
220°C |