Chleb Orkiszowy

Mieszanka Piekarska

Chleb Orkiszowy


50% mieszanka służąca do produkcji chleba i bułek orkiszowych. Orkisz to pradawna odmiana pszenicy tzw. jęczmień dwurzędowy, który zawiera wiele witamin i minerałów. Chleb produkowany z dodatkiem pszenicy orkisz wykazuje się charakterystycznym „chlebowym” zapachem, dużą objętością oraz pozostaje świeży i miękki przez długi czas.

Zalety produktu

Prostota produkcji<br>i powtarzalność

Prostota produkcji
i powtarzalność

Atrakcyjny wygląd

Atrakcyjny wygląd

Aplikacja: chleb i bułki

Aplikacja: chleb i bułki

Receptura: Chleb Orkiszowy

Składniki

kg

mąka pszenna typ 750

4

mąka żytnia

1

mieszanka ORKISZOWY

5

drożdże

0,4

woda

5,75

TOTAL

16,15

Sposób wytwarzania

miesienie wolne

7’

miesienie szybkie

3’

temp. ciasta

25 - 26°C

odpoczynek

15’

dzielenie

formowanie kęsów

główna fermentacja

40’

parametry gł. fermentacji

35°C / 80%

czas wypieku

45'-55’

temp. wypieku z zaparowaniem

220 - 210°C

Dostępność
Warianty opakowań

twenty-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Mieszanka Piekarska

Chleb Orkiszowy

Pozostałe Produkty

Grainstick 50%

Pszenna

Grainstick 50%


Chleb żytni 85%

Pszenna

Chleb żytni 85%


Chleb razowy ze słonecznikiem 50%

Pszenna

Chleb razowy ze słonecznikiem 50%