Chleb 3 Błonniki

Mieszanka Piekarska

Chleb 3 Błonniki


30% mieszanka służąca do produkcji pieczywa pszennego i pszenno-żytniego. Wypieki uzyskują delikatny miękisz o naturalnej świeżości. Mieszankę wyróżnia wysoka zawartość błonnika oraz oryginalny smak i aromat. Chrupiąca złocista skórka oprószona mąką nadaje wypiekom naturalności.

Zalety produktu

Prostota produkcji i powtarzalność

Prostota produkcji i powtarzalność

Atrakcyjny wygląd

Atrakcyjny wygląd

Aplikacja: chleb

Aplikacja: chleb

Receptura: Chleb 3 Błonniki

Składniki

kg

mąka pszenna typ 750

6

mąka pszenna typ 720

1

mieszanka chleb 3 błonniki

3

drożdże

0,3

woda

6,5

TOTAL

16,8

Sposób wytwarzania

miesienie wolne

7’

miesienie szybkie

3’

odpoczynek

10’

dzielenie

formowanie kęsów

główna fermentacja

40’-50’

parametry głównej fermentacji

27°C / 75%

czas wypieku

23’ - 25’

temp. wypieku

230-210°C z zaparowaniem

Dostępność
Warianty opakowań

twenty-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Mieszanka Piekarska

Chleb 3 Błonniki

Pozostałe Produkty

Grainstick 50%

Mieszanki piekarskie

Grainstick 50%


Chleb żytni 85%

Mieszanki piekarskie

Chleb żytni 85%


Chleb razowy ze słonecznikiem 50%

Mieszanki piekarskie

Chleb razowy ze słonecznikiem 50%