20% mieszanka służąca do produkcji pieczywa mieszanego z czubrycą. Przyprawa ta przywędrowała do naszej tradycji kulinarnej z Bułgarii, nadaje charakterystyczny aromat oraz niepowtarzalny smak. Widoczne kawałki papryki nadają atrakcyjny i unikalny wygląd pieczywa.
Prostota produkcji i powtarzalność
Atrakcyjny wygląd
Aplikacja: chleb i bułki
Składniki |
kg |
mąka pszenna typ 500 |
8 |
mieszanka balkan buns |
2 |
drożdże |
0,4 |
woda |
5,4 |
TOTAL |
15,8 |
Sposób wytwarzania |
|
miesienie |
4’ do 6' |
temp. ciasta |
24°C |
odpoczynek |
10’ |
dzielenie |
|
formowanie kęsów |
|
główna fermentacja |
50’ |
parametry głównej fermentacji |
28°C /60% |
czas wypieku |
20’ |
temp. wypieku |
220-240°C z zaparowaniem |