Błonnik Pszenny

Błonniki

Błonnik Pszenny


Błonnik pszenny jest naturalnym produktem wysokocelulozowym pozyskiwanym

z pszenicy, nie zawiera glutenu i ma szerokie zastosowanie w branży spożywczej.

 

Błonnik pszenny UNICELL WF w aplikacjach piekarskich – korzyści:

  • Zwiększa wydajność końcowego produktu
  • Zwiększa odczucie świeżości
  • Udoskonala teksturę końcowego produktu
  • Nie wprowadza obcych posmaków, błonnik jest naturalnego pochodzenia
  • Łatwo adaptuje się do receptury
  • Ulepsza profil żywieniowy

Zalety produktu

Przedłużenie okresu przydatności gotowego produktu

Przedłużenie okresu przydatności gotowego produktu

Wzmocnienie efektu świeżości i poprawa atrakcyjności

Wzmocnienie efektu świeżości i poprawa atrakcyjności

Aplikacja: produkty cukiernicze i półcukiernicze, chleb, bułki

Aplikacja: produkty cukiernicze i półcukiernicze, chleb, bułki

Receptura: Chleb tostowy z błonnikiem pszennym

Składniki

g

woda

1050

mąka

1950

BŁONNIK PSZENNY WF200

50

cukier

200

sól

40

tłuszcz

100

inne

10

drożdże

22

TOTAL

3422

Sposób wytwarzania

O szczegóły zapytaj

naszego TECHNOLOGA

Dostępność
Warianty opakowań

twenty-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Błonniki

Chleb tostowy z błonnikiem pszennym

Powiązane produkty

Mieszanka cukiernicza

Wykwintne+

Mieszanka Piekarska

Grainstick

Dodatki funkcjonalne

Fiberstick

Mieszanka cukiernicza

Pączek 25%

Mieszanka Cukiernicza

Piernik

Mieszanka Piekarska

Ziemniaczany +

Mieszanka Piekarska

Gladiator

Mieszanka Piekarska

Jurny

Pozostałe Produkty

EGG-FREE Fiber Solution Mix2

Błonniki

EGG-FREE Fiber Solution Mix2


Super Flaxseed

Błonniki

Super Flaxseed


Błonnik Kakaowy

Błonniki

Błonnik Kakaowy