Błonnik kakaowy pozyskiwany jest z łusek ziarna kakao poprzez oczyszczanie, mikronizację i sterylizację. Produkcja jest procesem wyłącznie fizycznym, nie obejmującym obróbki chemicznej. Produkt jest w 100% naturalny.
Brązowy kolor, smak i zapach charakterystyczne dla sproszkowanego kakao zostały zachowane. Błonnik kakaowy znajduje swoje zastosowanie w branży spożywczej, w szczególności w piekarstwie. Może zastąpić do 100% sproszkowanego kakao w stosunku 1:1 (w zależności od koloru sproszkowanego kakao).
Bardziej wydajny niż sproszkowane kakao i w 100% naturalny.
Intensywność smaku wyrobu gotowego
Przedłużenie okresu przydatności gotowego produktu
Przy odpowiedniej zawartości możliwość deklaracji "źródło błonnika"
Doskonała alternatywa dla kakao
Aplikacja: ciasta, muffiny, desery, mieszanki wypiekowe
Składniki |
g |
płatki owsiane |
230 |
masło 82% |
100 |
margaryna |
99,5 |
mąka pszenna typu 500 |
150 |
cukier puder |
170 |
jajka |
55,3 |
BŁONNIK KAKAOWY CO |
40 |
suszone owoce |
20 |
proszek do pieczenia |
4 |
soda |
2,5 |
aromat (według dozowania) |
|
TOTAL |
871,3 |
Sposób wytwarzania |
|
O szczegóły zapytaj |
|
naszego TECHNOLOGA |