Błonnik Kakaowy

Błonniki

Błonnik Kakaowy


Błonnik kakaowy pozyskiwany jest z łusek ziarna kakao poprzez oczyszczanie, mikronizację i sterylizację. Produkcja jest procesem wyłącznie fizycznym, nie obejmującym obróbki chemicznej. Produkt jest w 100% naturalny.

Brązowy kolor, smak i zapach charakterystyczne dla sproszkowanego kakao zostały zachowane. Błonnik kakaowy znajduje swoje zastosowanie w branży spożywczej, w szczególności w piekarstwie. Może zastąpić do 100% sproszkowanego kakao w stosunku 1:1 (w zależności od koloru sproszkowanego kakao).

Bardziej wydajny niż sproszkowane kakao i w 100% naturalny.

Zalety produktu

Intensywność smaku wyrobu gotowego

Intensywność smaku wyrobu gotowego

Przedłużenie okresu przydatności gotowego produktu

Przedłużenie okresu przydatności gotowego produktu

Przy odpowiedniej zawartości możliwość deklaracji

Przy odpowiedniej zawartości możliwość deklaracji "źródło błonnika"

Doskonała alternatywa dla kakao

Doskonała alternatywa dla kakao

Aplikacja: ciasta, muffiny, desery,  mieszanki wypiekowe

Aplikacja: ciasta, muffiny, desery, mieszanki wypiekowe

Receptura: Ciastka bogate w błonnik kakaowy

Składniki

g

płatki owsiane

230

masło 82%

100

margaryna

99,5

mąka pszenna typu 500

150

cukier puder

170

jajka

55,3

BŁONNIK KAKAOWY CO

40

suszone owoce

20

proszek do pieczenia

4

soda

2,5

aromat (według dozowania)

TOTAL

871,3

Sposób wytwarzania

O szczegóły zapytaj

naszego TECHNOLOGA

Dostępność
Warianty opakowań

twenty-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Błonniki

Ciastka bogate w błonnik kakaowy

Powiązane produkty

Mieszanki Cukiernicze

Czekoladowe +

Pozostałe Produkty

EGG-FREE Fiber Solution Mix2

Błonniki

EGG-FREE Fiber Solution Mix2


Super Flaxseed

Błonniki

Super Flaxseed


Błonnik Pszenny

Błonniki

Błonnik Pszenny