Błonnik Jabłkowy

Błonniki

Błonnik Jabłkowy


Błonnik jabłkowy to produkt pozyskiwany z wytłoczyn z jabłek poprzez oczyszczanie, mikronizację i sterylizację. Produkt ma postać sypkiego proszku o homogenicznej konsystencji. Kolor może różnić się od beżowego po jasnobrązowy, błonnik ma specyficzny smak i aromat.

Błonnik jabłkowy stanowi wartość dodaną, ponieważ jego aplikacja zapewnia nie tylko wysokiej jakości smak i zapach, ale wprowadza również zalety technologiczne. Udoskonala odczucie świeżości, co jest w szczególności widoczne, gdy błonnik dozowany jest 4-5% w stosunku do mąki w przypadku chleba oraz 2% w stosunku do masy całkowitej w ciastkach.

Błonnik jabłkowy jest doskonałym, w 100% naturalnym barwnikiem. Ulepsza również profil żywieniowy końcowych produktów.

Zalety produktu

Przy odpowiedniej zawartości możliwość deklaracji

Przy odpowiedniej zawartości możliwość deklaracji "źródło błonnika"

Aplikacja: ciasta, muffiny, ciastka, desery,  mieszanki wypiekowe

Aplikacja: ciasta, muffiny, ciastka, desery, mieszanki wypiekowe

Zwiększenie objętości produktu gotowego

Zwiększenie objętości produktu gotowego

Zwiększenie wodochłonności ciasta

Zwiększenie wodochłonności ciasta

Przedłużenie okresu przydatności gotowego produktu

Przedłużenie okresu przydatności gotowego produktu

Receptura: Ciastka bogate w błonnik jabłkowy

Składniki

g

płatki owsiane

230

masło 82%

100

margaryna

99,5

mąka pszenna typ 500

150

cukier puder

170

jajka

55,3

BŁONNIK JABŁKOWY AP200

40

suszone owoce

20

proszek do pieczenia

4

soda

2,5

aromat (według dozowania)

TOTAL

871,3

Sposób wytwarzania

O szczegóły zapytaj

naszego TECHNOLOGA

Dostępność
Warianty opakowań

twenty-packages
palette-packages

Powiązane receptury

Błonniki

Ciastka bogate w błonnik jabłkowy

Powiązane produkty

Mieszanka Piekarska

Chleb 3 Błonniki

Pozostałe Produkty

EGG-FREE Fiber Solution Mix2

Błonniki

EGG-FREE Fiber Solution Mix2


Super Flaxseed

Błonniki

Super Flaxseed


Błonnik Pszenny

Błonniki

Błonnik Pszenny